Presentació del projecte #EmpowermentChallenge al teatre El Musical

El dijous 6 de juny els alumnes de 3r d’ESO de l’IES Serpis que van participar en el projecte #EmpowermentChallenge 15 Segons, dirigit per l’artista Verònica Francés, van presentar-lo en la trobada de “Residències artístiques en centres escolars” promocionada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València.

Aquest projecte ha funcionat com un repte de descobriment i apoderament de les persones participants a través de processos que vinculen art contemporani, educació, música i xarxes socials.

Hem analitzat la música que escoltem a través d’una mirada compromesa amb la igualtat de gènere, identificant el seu contingut masclista i treballant per a subvertir-lo. Gràcies a l’aprofundiment en l’autoconeixement tant individual com col·lectiu i, a partir de les inquietuds i preocupacions del gup, s’ha generat el procés creatiu per a produir una cançó i un videoclip.

El projecte ha estat realitzat gràcies al treball dels alumnes de 3r de PMAR de l’IES Serpis, comptant amb la col·laboració de músics professionals que han propiciat una alta qualitat en els resultats, incrementant la motivació dels participants. Ha resultat en conjunt un procés d’apoderament en consciència de l’alumnat ja que han format part activa de totes les fases del projecte. S’ha aconseguit treballar i aprofundir en temes socials amb una ferramenta que tenen al seu abast, el telèfon mòbil.